PAVAROTTI'S PETERSELIE FILOSOFIE

Ter gelegenheid van de boekenweek een stukje ego-document van zanger Luciano Pavarotti van wie bij uitgeverij Conserve zijn autobiografie "Mijn levensverhaal' verscheen. Een echte geschreven autobiografie is het niet. Pavarotti vertelde zijn verhalen aan de Amerikaanse auteur William Wright, die ook andere bekenden van de zanger, waaronder Mirella Freni, Giuseppe di Stefano en echtgenote Adua Pavarotti, bereid vond hoofdstukken aan het boek bij te dragen. Voor echte Pavarotti-fans is achterin het boek een discografie opgenomen.

In "Mijn levensverhaal' vertelt Luciano Pavarotti dat koud eten in zijn leven een belangrijke rol speelt. Pavarotti wil als hij trek heeft onmiddellijk eten uit de koelkast kunnen halen, liever niet wachten tot er een warme maaltijd wordt klaargemaakt, omdat hij tijdens het wachten maar in de verleiding zou komen om hapjes-tussen-door te nemen. Natuurlijk maakt hij het eten zó op smaak dat het koud lekkerder is dan warm. Pavarotti vertelt dat hij wel kan koken, maar niet goed kan uitleggen hoe hij dat doet. “Mijn sterke punt is het proeven van het gerecht en analyseren wat het nodig heeft om nog beter te worden. Ik ben buitengewoon kritisch als het om bepaalde aspecten van voedselbereiding gaat. Zo ben ik er van overtuigd dat zeer fijngehakte peterselie een volstrekt andere, en veel betere, smaak geeft aan een gerecht dan grof gehakte.”

Omdat Pavarotti dol is op kalfsvlees vandaag een recept voor

Kalfsschnitzels met pecannoten:

4 kalfsschnitzels van 100 gram

3 eetlepels Dijon mosterd

100 gram pecannoten

2 eetlepels olie

125 milliliter crème fra^iche

50 gram boter

fijngehakte peterselie

zout, peper

Hak de pecannoten fijn. Smelt de boter in de pan en voeg de olie toe. Bak hierin de met zout bestrooide schnitzel gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Roer de mosterd en crème fra^iche door het braadvocht. Wentel de schnitzels door de notenkruimels, zodat ze er gepaneerd uitzien.

Breng de mosterd-roomsaus op smaak met peper en serveer deze warme saus apart bij het vlees, waar tenslotte wat zeer fijngehakte peterselie over wordt gestrooid. Eet bij dit gerecht pasta of rijst.

1 1/2 theelepel bakpoeder

    • Anne Scheepmaker