Onderzoek naar Britse misdaden op de Falklands

LONDEN, 12 MAART. De Britse politie gaat een onderzoek uitvoeren maar de oorlogsmisdaden die tijdens de Falkland-oorlog van 1982 tegen Argentijnse soldaten zijn gepleegd.

Gisteren arriveerden detectives op de Falkland-eilanden om ter plaatse onderzoek te doen. Het besluit om de misdaden te onderzoeken werd genomen nadat in een boek van Vincent Bramley, die als parachutist aan de oorlog deelnam, werd beschreven hoe acht Argentijnse gevangen na de tien uur durende Mount Longdon-veldslag werden geëxecuteerd. Het onderzoek is op kritiek gestuit van bewoners van de Falkland-eilanden. “Ik wilde dat iedereen de op niets gebaseerde verdachtmakingen van Bramley zou vergeten en zou accepteren dat er niets ongeoorloofds is gebeurd”, aldus het lokale raadslid Terry Peck. (Reuter)