Jan Lammers

Jan Lammers lijkt zich bij zijn terugkeer in de formule 1 in een wespennest te hebben gestoken.

De Zandvoortse coureur kocht zich voor dit jaar in bij de Britse renstal March, waarvoor hij eind vorig jaar al twee Grote Prijzen reed. Maar March schittert zondag bij de openingsrace op het circuit van Kyalami in Zuid-Afrika door afwezigheid. Het Duitse persbureau SID meldde gisteren dat March zich voor de Grand Prix van Zuid-Afrika heeft teruggetrokken wegens financiële problemen. Volgens teamchef Ron Dennis van McLaren heeft het team zich reeds voor het gehele seizoen laten uitschrijven.

Lammers zou op Kyalami met startnummer zeventien rijden. De box van March op het circuit is leeggehaald, de namen van de rijders zijn verdwenen. Lammers en de Fransman Gouno zouden zijn vertrokken. March, waar de Nederlander Henny Vollenberg directeur van het raceteam is, verkeert al langer in financiële problemen. De afgelopen maanden is er met geïnteresseerde bedrijven gesproken over overname.