Dankert.

Dankert

In de krant van 10 maart (Dankert kiest voor Europarlement) gaf staatssecretaris P. Dankert (Europese zaken) te kennen dat hij wil kandideren op de PvdA-lijst voor de Europese verkiezingen van 1994. Hij is voorstander van een gelijktijdig lidmaatschap van Tweede Kamer en Europees Parlement, maar laat weten dat voor zichzelf een te zware last te vinden gezien zijn leeftijd (59).

Specialisten

In de krant van 10 maart (Vereniging van specialisten valt niet uit elkaar, pag. 6) is gemeld dat op 25 maart het nieuwe bestuur van de Landelijke Specialistenvereniging wordt gekozen. Dat is onjuist. Het nieuwe bestuur wordt op een later tijdstip gekozen, afhankelijk van het moment waarop de kandidaatsstelling is afgerond.

Vickers

In het krant van 11 maart (Britse Vickers duikt dieper in verlies, pagina 26) zijn de gegevens over de aantallen werknemers van Vickers en die van de tot het Vickers-concern behorende Rolls-Royce Motor Cars onjuist.

In de afgelopen vijf jaren werd het aantal werknemers bij Vickers teruggebracht van 16.700 in 1987 tot ongeveer 10.500 eind 1992. In de afgelopen twee jaar liep het aantal werknemers terug met ongeveer 1500. Bij de automobieldochter Rolls-Royce werken werken thans circa 2400 mensen.