Bij aanslagen in Bombay 64 doden

BOMBAY, 12 MAART. In de Indiase havenstad Bombay hebben zich vandaag ten minste elf bomexplosies voorgedaan. Een hoge regeringsfunctionaris zei dat daarbij zeker 64 mensen het leven hebben verloren.

De eerste ontploffing had plaats in de kelder van de Beurs van Bombay (BSE). Een zegsman van de politie zei dat veel mensen verwondingen opliepen door rondvliegend glas en door de paniek die ontstond in het 26 verdiepingen tellende gebouw. Volgens het Indiase persbureau UNI zijn veertien mensen in het gebouw om het leven gekomen.

Ongeveer twee uur na de explosie in het beursgebouw deed zich een ontploffing voor in het kantoor van de luchtvaartmaatschappij Air India, aan de rand van het zakenkwartier van Bombay. Ook in een winkelcentrum in het Worli-district in het centrum van Bombay deed zich een explosie voor. Een woordvoerder van de brandweer zei dat hier verscheidene mensen zijn omgekomen.

Bij het partijkantoor van Shiv Sena, een rechtse hindoe-organisatie, ontplofte eveneens een bom. Shiv Sena wordt verantwoordelijk gehouden voor het geweld tussen moslims en hindoes dat in december en januari uitbarstte na de verwoesting van een moskee in de stad Ayodya en dat aan ongeveer 700 mensen in Bombay het leven kostte. Niemand heeft zich nog verantwoordelijk gesteld voor de aanslagen. (AP, AFP)