Wethouder treedt af na dronken rijden

WINSCHOTEN, 11 MAART. De Winschoter wethouder J. Flokstra (65) heeft gisteren na sterke aandrang vanuit de gemeenteraad zijn ontslag ingediend.

Flokstra wordt verdacht van rijden onder invloed, nadat hij een afscheidsfeest van de korpschef van Winschoten had bezocht. Flokstra, die drie jaar geleden het CDA verliet om Winschoter Belangen te stichten, zou na het feest door twee agenten in burger zijn gesommeerd zijn auto te laten staan, omdat hij te veel had gedronken. Burgemeester Postma zou de zaak gesust hebben. Flokstra werd vervolgens door een van de agenten naar huis gebracht. Er is geen proces-verbaal tegen hem opgemaakt maar de politie kaartte het incident vorige week aan bij Justitie. Flokstra verklaart in zijn ontslagbrief dat hij wegens de publiciteit zijn onslag indient, maar ontkent dronken achter het stuur te hebben gezeten.