Topman Boeing ontvangt 16 procent salarisverhoging

Topman Frank Shrontz van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, bij welk bedrijf als gevolg van produktiebeperkingen tot en met 1994 ruim 28.000 banen verloren gaan, heeft over 1992 een salarisverhoging van 16 procent gekregen.

Hij ontving behalve ruim 821.000 dollar aan salaris een bonus van 554.000 dollar en andere emolumenten tot een bedrag van 59.500 dollar. Voorts ontving hij opties op aandelen Boeing die bij uitoefening flink wat winst opleverden. Dit blijkt uit informatie die bij de New Yorkse beurs is gedeponeerd. De jaarlijkse beloning van de topman overschreed hiermee een totaalbedrag van twee miljoen dollar (3,75 miljoen gulden).

Boeing meldde deze gegevens aan de beurscommissie van de effectenbeurs in New York en zei daarbij dat de salarisverhoging van Shrontz gewettigd was omdat bij Boeing de doeleinden voor 1992 meer dan gehaald waren.