STANLEY MENZO

Met het lijstje blunders van Stanley Menzo in NRC Handelsblad van 4 maart, gaat de krant naar onze mening te ver.

Natuurlijk maken topsporters blunders, het zijn ook mensen, en natuurlijk mag hierop gewezen worden. Maar de rest van het Ajax-team was minimaal even schuldig aan de 4-2 nederlaag tegen Auxerre. Ook een lijstje van gemiste doelpogingen van Bergkamp en de zijnen?

Menzo's blunderlijst leek wel erg op een goedkope manier van zwartmaken, en tegelijkertijd oude koeien uit de sloot halen. Op deze manier worden feiten verdraaid, en Menzo's carrière in een verkeerd daglicht gesteld. De redactie wil de lezer zo doen geloven dat Menzo alleen maar blunders maakt, hetgeen gezien de rest van zijn loopbaan niet erg de waarheid benadert.

    • P.D. Smidt van Gelder
    • R.J.G. Claassen