LEZINGEN EN CONCERTEN BIJ DE ANTIEKBEURS The ...

LEZINGEN EN CONCERTEN BIJ DE ANTIEKBEURS The European Fine Art Fair in Maastricht is de belangrijkste beurs ter wereld op het gebied van 17de-eeuwse Hollandse en Vlaamse Meesters, textiel en wandtapijten. De beurs omvat zeven deelexposities: Pictura (schilderkunst), Antiquairs, Textura (weefkunst), Kunst van de 20ste eeuw, Boeken & Prenten, La Haute Joaillerie du Monde, en de nieuwe sectie Oudheden met Egyptische, Griekse en Romeinse beelden. In het kader van "Antwerpen Culturele Hoofdstad 1993" is bovendien de tentoonstelling "Treasures from Antwerp' georganiseerd waaraan zeven Antwerpse musea deelnemen, waaronder het Rubenshuis, het Vleeshuis, Plantin-Moretus en Mayer van den Bergh. In het verlengde van de Antiekbeurs vindt een cultureel programma plaats, dat bestaat uit een lezingenserie op zaterdag 13 en zondag 14 maart, en een reeks concerten gedurende de week van 13 t/m 19 maart. Een van de sprekers in de lezingencyclus is Ernst van de Wetering, verbonden aan het Rembrandt Research Project. Hij spreekt over de zin en onzin van echtheidsverklaringen bij werken van Rembrandt. Alle lezingen zijn gratis toegankelijk voor Beursbezoekers. Het muziekprogramma omvat zes concerten, met als hoogtepunt het optreden van de Wiener Symphoniker met een uitvoering van Scheherazade van Rimsky-Korsakov. TEFAF: za 13 t/m zo 21 mrt, MECC Maastricht, ma t/m vr 11-20u; za en zo 11-18u; toegang ƒ 45,- incl. catalogus (ƒ 65,- voor twee personen) Voor nadere informatie en bestellen van toegangskaarten: 043-293828