KOFFIE NA DE DOOD [2]

Vrijheid van godsdienst is een groot goed. Daarmee mag niet lichtvaardig worden omgesprongen.

Te lang al wordt die vrijheid met voeten getreden. De bewijzen van die stelling: De homoseksuele leerkracht vertegenwoordigt voor de een het discriminatie-probleem, voor de ander een religieus probleem. De - tijdelijke - verstoring van de zondagsrust door het verschijnen van een Krant op Zondag. En ook de gewraakte en inmiddels verboden slogan "Is er koffie na de dood?' blijkt een religieus probleem - dat kennelijk niet bestaat als carnavaleske menigtes zingen dat er in de hemel geen bier is en dat ze het daarom maar hier drinken. Ik wil vrijheid van godsdienst. Voor iedereen, ook en vooral niet-religieuzen. "Vrijheid van godsdienst', maar wel in exact dezelfde zin als in vrijheid van oorlog, vrijheid van ziekte of vrijheid van honger.

    • Drs W.J. Angenent