Frans Molenaar gokt op een warme zomer

Draagbaar, vrolijk en vrouwelijk is de nieuw voorjaars- en zomercollectie van Frans Molenaar die deze week in een volgepropt zaaltje van het Amstel Hotel werd getoond.

Wie dacht dat de korte rok helemaal uit is deze zomer? Niet bij Molenaar. Felrode, zwart met wit gestreepte en zachtgele rokken tot tien centimeter boven de knie combineert de ontwerper met al dan niet transparante blouses die op ingenieuze wijze worden dichtgeknoopt. De piepkleine gebreide truitjes die schouders en buik bloot laten, ontlokten aan het publiek een zacht instemmend gemurmel, evenals het grote zwarte badpak met pijpjes dat als basis onder een gekleed jasje kan worden gedragen. De kleuren zijn koel en zakelijk. Dat compenseert enigzins een lijn, die met enorme hoeden, zwierige wikkeljurkjes, fladderende manchetten en gestrikte sluitingen op heupen en billen bijna te popperig is.