Foto: UTRECHT - Ruim 150 NS-werknemers ...

Foto: UTRECHT - Ruim 150 NS-werknemers demonstreerden vanochtend bij het hoofdgebouw van de Nederlandse Spoorwegen, om steun te betuigen aan de vakbondsdelegatie.

De bonden hebben het overleg met de directie over een sociaal plan hervat, nadat kaderleden van de Vervoersbond FNV gisteren, om het vastgelopen overleg weer op gang te brengen, besloten dat de NS geen garantie hoeven te geven dat bij de komende reorganisatie geen gedwongen ontslagen zullen vallen. De Vervoersbond zei vanochtend genoegen te nemen met de intentie van de NS om gedwongen ontslagen tot het uiterste te vermijden. Ook de geringe bereidheid om acties te voeren heeft de vakorganisatie van haar eis doen afzien. De NS moeten dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het sociaal plan tot en met 1998 van kracht zijn en moeten de NS "overtollige' werknemers gedurende drie jaar helpen zoeken naar ander werk. (Foto Willem Middelkoop)