Braks kandidaat gouverneurschap van Limburg

DEN HAAG, 11 MAART. Oud-minister G. Braks is de belangrijkste kandidaat voor het gouverneurschap van Limburg.

Braks past binnen het profiel dat de vertrouwenscommissie van Provinciale Staten hebben opgesteld van de opvolger van de huidige commissaris der koningin, E. Mastenbroek. Bronnen rond Braks zeggen dat de oud-bewindsman wel oren heeft naar de positie, maar ook nog rekening houdt met een mogelijke benoeming tot leider van de VN-wereldvoedselorganisatie FAO te Rome. De kandidaat zelf wilde niet op het nieuws reageren. Eerder werd de naam van de oud-minister genoemd in verband met de opvolging van F. Andriessen als commissaris bij de Europese Commissie. De zittende gouverneur van Limburg, Mastenbroek, heeft vanaf zijn aantreden in 1990 gegolden als tussenpaus. Het CDA had destijds moeite om een goede kandidaat te vinden voor de opvolging van J. Kremers.