VVD stelt vragen over Van den Broek

DEN HAAG, 10 MAART. Het Tweede-Kamerlid Weisglas (VVD) wil dat minister Kooijmans van buitenlandse zaken uitlegt waarom Europees commissaris Van den Broek is gepasseerd voor het vice-voorzitterschap van de Europese Commissie.

Weisglas zal dit onderwerp bij het eerstkomende overleg met de minister aan de orde stellen, zo kondigde hij gisteren aan. Maandag werd bekend dat de voormalige minister van buitenlandse zaken Van den Broek naast het vice-voorzitterschap heeft gegrepen, hoewel bij zijn vertrek in januari naar Brussel wel de indruk was gewekt dat hij die post zou krijgen. “Voor dit pakket hadden we net zo goed Dankert naar Brussel kunnen sturen”, zegt Weisglas. “Er wordt onvoldoende gebruikgemaakt van de capaciteiten van Van den Broek. Wij zijn hier teleurgesteld over.”