Verkopen van nieuwe auto's fors gedaald

AMSTERDAM, 10 MAART. De verkopen van nieuwe auto's zijn in januari sterk gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 1992. Er werden in januari 44.500 nieuwe auto's aangeschaft tegen 89.000 vorig jaar.

Niettemin maakt de RAI, de organisatie van autofrabikanten- en importeurs, zich geen al te grote zorgen over de opmerkelijke terugval. Veel mensen hebben met het oog op de te verwachten verhogingen in 1993 in de laatste maanden van het vorig jaar een nieuwe auto gekocht, waardoor de verkopen in november en december ruim 25.000 hoger lagen dan in de vergelijkbare periode het jaar daarvoor. De RAI stelt haar verkoopprognoses voor 1993 op 460.000 nieuwe auto's. Weliswaar 30.000 minder dan in 1992 maar dat ligt volgens een woordvoerder aan de algehele economische recessie waar zeker de conjunctuurgevoelige autobranche hinder van ondervindt.