Recordresultaten Dell Computer

De Amerikaanse computerproducent Dell Computer Corporation heeft in het op 31 januari geëindigde vierde kwartaal de omzet opnieuw ruim weten te verdubbelen.

Dat was ook al het geval in de drie eerder kwartalen van het boekjaar. In het laatste kwartaal van het boekjaar bereikte de omzet 620 miljoen dollar, 117 procent meer dan een jaar eerder. De netto winst in het laatste kwartaal vertoonde een verdubbeling tot ruim 31 miljoen dollar.

In het gehele boekjaar werd een omzet behaald van 2,013 miljard dollar (3,7 miljard gulden) en een netto winst van 102 miljoen dollar (190 miljoen gulden).

In deze periode klom het marktaandeel van Dell Computers in de wereld van de elfde naar de vijfde plaats. Ondanks felle prijsconcurrentie in de pc-markt is Dell er in geslaagd de resultaten te verbeteren. In het afgelopenb jaar werden 49 nieuwe pc-systemen op de markt gebracht en werden nieuwe vestigingen geopend in zes landen. Dell Computer heeft vestigingen in Brussel en Amsterdam.