Nieuwe protesten door studenten in Venenzuela

CARACAS, 10 MAART. Bij nieuwe botsingen tussen studenten en ordetroepen in Venezuela zijn gisteren opnieuw verschillende gewonden gevallen.

De studenten protesteerden op verschillende plaatsen tegen de gestegen kosten voor hun levensonderhoud, de uitholling van het onderwijssysteem en vermeende politieke corruptie. Pérez overleefde vorig jaar twee pogingen tot staatsgreep, die eveneens gevoed werden door onlustgevoelens over zijn economische beleid en politieke corruptie. Pérez heeft zich gisteren tijdens een televisietoespraak verdedigd tegen de beschuldiging dat hij ruim zeventien miljoen dollar onrechtmatig heeft uitgegeven. Het zou gaan om transacties die tot doel hadden “de belangen van de nationale olie-industrie te beschermen”. Pérez, die de uitgaven erkent, maar weigert ze te specificeren, zegt dat de Venezolaanse grondwet hem toestaat geheime uitgaven te doen. (AP)