Het aantal ontslagen bij toeleveranciers van DAF ...

Het aantal ontslagen bij toeleveranciers van DAF en andere bedrijven die te maken hebben met de Eindhovense vrachtwagenproducent valt tot nu toe mee.

Bij de arbeidsbureaus is voor 100 mensen een ontslagvergunning aangevraagd. Het regionaal Bureau voor de Arbeidsvoorziening RBA in Zuidoost-Brabant heeft dit bevestigd. Er zijn wel veel bedrijven die informatie hebben gevraagd over de procedure die moet worden gevolgd bij collectief ontslag.

Met alle mogelijke middelen, zoals werktijdverkorting en overbruggingskredieten, wordt geprobeerd om de toeleverende bedrijven overeind te houden. Minister de Vries van sociale zaken heeft het RBA schriftelijk laten weten dat wanneer toeleveranciers van DAF werktijdverkorting aanvragen bij de beoordeling daarvan rekening wordt gehouden met de recente ontwikkelingen bij de vrachtwagenproducent.

Niet bekend