Achttienjarige bezorgster van krant met messteken gedood

ROTTERDAM, 10 MAART. Een 18-jarig meisje is vanochtend om kwart voor zes in de Rotterdamse wijk Ommoord doodgestoken. Het meisje werd vermoord op honderd meter van haar ouderlijk huis terwijl ze op weg was naar het uitreikpunt van de Volkskrant om in de buurt de krant te kunnen gaan bezorgen.

Op aanwijzingen van buurtbewoonsters die het slachtoffer hoorden gillen, zijn drie mannen - Servische Kroaten - aangehouden. De mannen zaten in een blauwe auto die op de plek van het incident zou zijn gezien.

Het verhoor van de verdachten verloopt door taalproblemen moeizaam. Volgens een woordvoerder van de politie is in het geheel nog niet duidelijk om wat voor reden het slachtoffer is doodgestoken en of de mannen voor de moord verantwoordelijk zijn. De verdachten werden alleen aangehouden omdat ze zich in de buurt van de plek waar het meisje stierf - op de hoek van de Verfbrem en Gele Brem - bevonden.

Het hoofd van de afdeling distributie van de Perscombinatie - het bedrijf dat de Volkskrant uitgeeft - F. Hutson spreekt van een “onvoorstelbaar tragisch incident”. Het slachtoffer bezorgde sinds een jaar de krant en zou nooit eerder moeilijkheden hebben ondervonden. Volgens Hutson is het de eerste keer dat een van de 50.000 krantenbezorgers in Nederland op een dergelijke manier is belaagd.

Buurtbewoners in de straat waar het slachtoffer woonde reageerden vanochtend verbijsterd op de moord op de 18-jarige Fatima in deze nieuwbouwwijk. Een man wees erop dat drie maanden geleden in een paar honderd meter verderop gelegen straat een 53-jarige man werd vermoord. De man stond in zijn keuken toen er vanuit de tuin op hem werd geschoten. Deze aanslag had volgens de politie hoogstwaarschijnlijk te maken met banden die het slachtoffer onderhield met de georganiseerde misdaad. Vorig jaar werden in Rotterdam een recordaantal van 44 moorden gepleegd. Dit jaar zijn in Rotterdam vier mensen door geweld om het leven gebracht.