Wielergeld

Wielerprof Tom Cordes heeft PDM, dat eind vorig jaar als wielersponsor stopte en zal worden opgeheven, voor de rechter gedaagd.

De 26-jarige renner, dit seizoen onder contract bij het Spaanse Amaya, claimt van de Stichting PD Magtronics een aanvulling van enkele tonnen op zijn huidige salaris. Cordes had nog een contract voor een jaar bij PDM en heeft het bedrijf voor de rechter gedaagd.

De vijf Nederlandse coureurs in de ploeg Festina van Jan Gisbers wachten nog op hun salaris van de eerste maanden van 1993. Van Poppel, Koerts, Jakobs, Van Aert en Rooks hebben nog niets ontvangen van de sponsor. Volgens Piet van de Kruys, de zakenbehartiger van de ploeg, is de uitbetaling echter een kwestie van dagen. “Aan het begin van een seizoen gebeurt wel vaker dat de salarissen wat later worden uitbetaald.”