Opnieuw wisseling bij De Balie

AMSTERDAM, 9 MAART. Nog geen half jaar nadat voormalig directeur Felix Rottenberg als directeur vertrok is er wederom een wisseling van de wacht bij het Amsterdamse politiek-cultureel centrum De Balie. Ton Idsinga, die in oktober vorig jaar Rottenberg als directeur opvolgde maakt plaats voor Paul Kuypers. Kuypers (63) heeft aangekondigd slechts korte tijd in deze functie actief te blijven.

Idsinga werd vorig jaar door Rottenberg aangewezen om als voormalig topambtenaar van WVC het roer in de Balie over te nemen. Het was zijn taak om het beleid in het centrum, dat onder meer discussie-bijeenkomsten tussen beleidsmakers organiseert, te vernieuwen.

Volgens betrokkenen bleek reeds korte tijd na zijn aantreden dat de nieuwe directeur hierin niet slaagde. Idsinga werd door het personeel van De Balie gebrek aan ideeën en ondernemingszin verweten. Nadat medewerkers en staf het bestuur hadden ingeschakeld, werd in overleg met Idsenga besloten het contract op te zeggen.

Paul Kuypers is sinds 1987 verbonden aan de politieke afdeling van De Balie. Daarnaast is hij werkzaam als adviseur bij bestuurlijk-organisatorische projecten in verschillende gemeenten. Kuypers heeft te kennen gegeven als interim-directeur te willen fungeren. Hij heeft aangekondigd een einde te willen maken aan het “ons kent ons sfeertje” van het centrum en aansluiting te vinden bij nieuwe politieke debatten en ontwikkelingen.