Justitie wil uitlevering

ALKMAAR, 9 MAART. Het openbaar ministerie zal op korte termijn de Spaanse autoriteiten verzoeken om de uitlevering van de 32-jarige Fransman Ahmed O.Hij ontsnapte op 2 augustus van het vorige jaar met een gekaapte helikopter uit het huis van bewaring in Zwaag.

O. zat in Zwaag onder de naam Ahmed M. een straf uit wegens overvallen en oplichting. Een handlanger huurde onder het mom van een fotoreportage de helikopter, maar dwong de piloot onder bedreiging met een pistool koers te zetten naar Zwaag. Nadat O. op de binnenplaats van de inrichting was ingestapt, vloog het toestel naar Hasselt (Overijssel). Daar verdween de gevluchte gedetineerde op een motor spoorloos en werd de piloot geboeid aan de helikopter achtergelaten. O. werd op 2 maart in Spanje aangehouden. De ontsnapping was zijn zesde uitbraak.