Foto: HOGE VELUWE - Een ondergronds vossehol is ...

Foto: HOGE VELUWE - Een ondergronds vossehol is te zien in het eerste ondergrondse museum ter wereld.

Het museum in het Nationale Park de Hoge Veluwe is vandaag door prins Claus geopend. Het drie bouwlagen omvattende ondergrondse gebouw geeft een beeld van alles wat leeft, of heeft geleefd, onder de grond. Het museum toont niet alleen de dieren maar ook de bodemvorming en de waterhuishouding van de Veluwe. Het vossehol is overdekt met een glasplaat zodat bezoekers over het hol kunnen lopen. In een aparte lichtkoepel is een wortelstelsel van een honderjarige beuk geplaatst. Het museum is gefinancieerd door middel van sponsorgelden uit het bedrijfsleven en uit fondsen van de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)