Forse winstsprong Twentsche Kabel

Het in Haaksbergen zetelende Twentsche Kabel Holding heeft vorig jaar de winst sterk zien stijgen van 25,6 miljoen tot 33,4 miljoen gulden. De omzet nam toe van 309 miljoen naar 347 miljoen gulden. Het dividend wordt fors verhoogd van 3,40 naar 4,45 gulden per aandeel.

Vorig jaar werd 1,85 interim uitgekeerd. Het slotdividend van 2,60 kan naar keuze geheel contant worden opgenomen dan wel voor 1,60 gulden contant plus 1 procent agiostock.

De resultaten zijn vooral in het vierde kwartaal 1992 sterker gestegen dan verwacht. In het eerste halfjaar groeide de nettowinst van 11,9 miljoen gulden naar 13,8 miljoen. De resultaten van de kabelgroep verbeterden onder andere door de eind 1991 gekochte Jobarco in Benthuizen, handelende in signaal- en stuurstroomkabels.

De gang van zaken verbeterde door het wegvallen van de kosten van het Duitse bedrijf Raco, dat in 1991 werd gesloten, en door resultatenverbetering van het bedrijf in de VS.

De gang van zaken bij Twentsche Kabel staat in schril contrast met die bij NKF. Daar is vorig jaar de winst gehalveerd tot 18 miljoen gulden. Cijfers van kabelproducent Draka over vorig jaar zijn nog niet vrijgegeven. In de eerste zes maanden zag deze zijn resultaat met 5 procent stijgen tot 25,7 miljoen gulden.