Amerikaans bedrijfsleven zoekt contact met Vietnam

BANGKOK, 9 MAART. Verscheidene grote Amerikaanse concerns overwegen vestigingen te openen in Vietnam zodra de regering in Washington het embargo tegen dat land opheft. Dit heeft het officiële Vietnamese persbureau meegedeeld.

Het vliegtuigconcern Boeing onderhandelt met Vietnam over de exploitatie van twee maatschappijen, aldus het persbureau. De Bank of America, General Electric, Citibank en Chrysler hebben een verzoek ingediend om een vestiging in het land te mogen openen.

Het Amerikaanse embargo werd in 1975 ingesteld nadat het communistische Noord-Vietnam bezit nam van het zuiden. Het embargo werd in december vorig jaar versoepeld toen Amerikaanse bedrijven toestemming kregen om contracten te tekenen met Vietnamese partners. De contracten worden echter pas van kracht als het embargo volledig is opgeheven. De Amerikaanse regering wil echter pas overgaan tot opheffing van de boycot als de Vietnamezen duidelijkheid geven over Amerikaanse krijgsgevangenen die nog steeds worden vermist. (AP)