Israel: Egypte voor toeristen te onveilig

Door onze correspondent TEL AVIV, 8 MAART. Israel gaat zijn burgers officieel waarschuwen af te zien van toeristische bezoeken aan Egypte.

De krant Yediot Ahronot meldt vandaag dat veiligheidskringen Egypte thans beschouwen als “een land met een groot veiligheidsgevaar voor Israelische toeristen”. Duizenden Israeliërs brengen jaarlijks pesach, de herdenking van de uittocht van het joodse volk uit Egypte onder leiding van Mozes, in Egypte door. Reisbureaus hebben nu van de autoriteiten de opdracht gekregen Israeliërs voor de risico's van bezoeken aan Egypte te waarschuwen. Reeds geruime tijd achtten de Israelische veiligheidsautoriteiten Egypte gevaarlijk voor Israeliërs. Juist wegens de warmer wordende betrekkingen tussen Jeruzalem en Kairo heeft Israel er tot dusverre van afgezien dit in de openbaarheid te brengen.