Impasse Waco duurt voort

WACO, 8 MAART. De belegering van de boerderij van sekteleider David Koresch in het Texaanse Waco is de negende dag ingegaan zonder uitzicht op een snelle ontknoping.

De onderhandelingen tussen de autoriteiten en Koresch zitten muurvast. De leider van de Branch Davidian-sekte wacht naar eigen zeggen op een “teken van God” alvorens hij en zijn gewapende aanhangers zich zullen overgeven. Volgens de autoriteiten die met 400 man ter plaatse zijn, verlopen de onderhandelingen “zeer frustrerend”. Vorige week zondag kwamen vier FBI-agenten en zeker twee sekteleden om in een vuurgevecht toen federale agenten Koresch wilden arresteren wegens illegaal wapenbezit. De sekteleider heeft inmiddels 21 kinderen en twee oudere vrouwen vrijgelaten. Naar zijn zeggen verblijven nu nog negentig volwassenen en zeventien kinderen in de boerderij. (Reuter)