Foto: ROTTERDAM - Als extraatje bij de ...

Foto: ROTTERDAM - Als extraatje bij de tentoonstelling "Dieren als werknemers, beestachtig!?' in het Natuurmuseum in Rotterdam, gaven enkele politiehonden gisteren in opleiding een demonstratie.

De honden speurden naar voorwerpen in het park en hielden arrestanten aan. Zelfs een "dief' die op de vlucht sloeg, werd door een politiehond vastgehouden. De expositie toont de relatie tussen mens en dier door de eeuwen heen. Het dier als vriend en als slachtoffer van de mens komt er aan bod, bijvoorbeeld hoe de wetenschap gebruik maakt van proefdieren. Een ander onderdeel van de tentoonstelling is "dieren als vermaak' waar bizarre spelletjes met dieren te zien zijn, zoals katknuppelen en ganstrekken. De expositie gaat niet alleen over het "beestachtig' behandelen van dieren door de mens. Ook thema's als "de hond als trouwe vriend' en "spierkracht als motor' krijgen aandacht. Daarbij worden hondekarren en ossewagens getoond. De tentoonstelling is nog tot 28 maart in het Natuurmuseum te bezichtigen. (Foto NRC Handelsblad / Leo van Velzen)

ROTTERDAM - Als extraatje bij de tentoonstelling "Dieren als werknemers, beestachtig!?' in het Natuurmuseum in Rotterdam, gaven enkele politiehonden gisteren in opleiding een demonstratie. De honden speurden naar voorwerpen in het park en hielden arrestanten aan. Zelfs een "dief' die op de vlucht sloeg, werd door een politiehond vastgehouden. De expositie toont de relatie tussen mens en dier door de eeuwen heen. Het dier als vriend en als slachtoffer van de mens komt er aan bod, bijvoorbeeld hoe de wetenschap gebruik maakt van proefdieren. Een ander onderdeel van de tentoonstelling is "dieren als vermaak' waar bizarre spelletjes met dieren te zien zijn, zoals katknuppelen en ganstrekken. De expositie gaat niet alleen over het "beestachtig' behandelen van dieren door de mens. Ook thema's als "de hond als trouwe vriend' en "spierkracht als motor' krijgen aandacht. Daarbij worden hondekarren en ossewagens getoond. De tentoonstelling is nog tot 28 maart in het Natuurmuseum te bezichtigen. (Foto NRC Handelsblad / Leo van Velzen)