Een voor zijn doen zeer geïnspireerde Romario ...

Een voor zijn doen zeer geïnspireerde Romario zorgde er zaterdagavond voor dat PSV niet bij voorbaat met het lood in de schoenen volgende week naar Feyenoord hoeft af te reizen.

De Braziliaan nam de twee Eindhovense doelpunten voor zijn rekening waarbij het tweede (in de 58e minuut) voor de schoonheidsprijs in aanmerking kwam. Wegspurtend van Armand Benneker nam hij de bal met de zijkant van zijn rechtervoet mee waarna hij MVV-keeper Van Grinsven in een rechtstreeks duel te kijk zette. Na veertig minuten had hij PSV, dat zonder Gerald Vanenburg aantrad, al op voorsprong gebracht nadat hij een pass van Linskens tot in de linkerhoek van het MVV-doel verlengde. Het waren de schaarse uitgespeelde kansen die PSV zich schiep. Nadat Erik Meijer voor 2-1 had gezorgd, verviel de regerend landskampioen in slordig en onrustig spel.