Wiersma: remise

Harm Wiersma is er gisteren bij de kandidatenmatch in Surhuisterveen niet in geslaagd ook de tweede partij tegen de Witrussische dammer Aleksander Baljakin in winst om te zetten.

De Nederlandse oud-wereldkampioen kon na vier uur wel bogen op enig voordeel, voor twee punten was dat onvoldoende.

Wiersma verscheen acht minuten te laat achter het bord en zag het tijdsverschil al in de openingsfase verder in zijn nadeel oplopen. Voor de eerste vijftien zetten gebruikte de Fries bijna een uur. Op de 50ste zet dreigde Wiersma door te breken naar dam. Baljakin deed hetzelfde. Met een aardig offer voorkwam Wiersma dat. Met een eindspel van dam tegen drie schijven werd echter snel tot remise besloten. Wiersma leidt in het kandidatentoernooitje met vier punten uit drie partijen. Rob Clerc is tweede met twee uit twee. Baljakin heeft twee uit drie.