VERTAALD Zojuist verschenen

William H. Calvin: Hoe de sjamaan de maan stal. Een reis naar de oorsprong van de wetenschap 247 blz., Bert Bakker (How the Shamaan Stole the Moon 1991), vert. Annelies Konijnenbelt en Barbara de Lange, ƒ 35,-

David A. Yallop: De jacht op de jakhals 712 blz., Van Gennep (The Hunt for the Jackal 1993), vert. Aad van der Mijn, ƒ 49,50

Peter Conradi: De Rostov Ripper. Het gruwelijke verhaal van Andrej Tsjikatilo, de Russiche seriemoordenaar 256 blz., Standaard Uitgeverij (The Red Ripper 1992), vert. Hans Wismeijer en G. M. Valster, ƒ 32,50

William H. Calvin: Hoe de sjamaan de maan stal. Een reis naar de oorsprong van de wetenschap 247 blz., Bert Bakker (How the Shamaan Stole the Moon 1991), vert. Annelies Konijnenbelt en Barbara de Lange, ƒ 35,-

Amerikaanse neurobioloog probeert te achterhalen hoe het oude volken lukte astronomische kennis te vergaren, zon- en maansverduisteringen te voorspellen en de werking van het heelal in hun religie te incorporeren.

David A. Yallop: De jacht op de jakhals 712 blz., Van Gennep (The Hunt for the Jackal 1993), vert. Aad van der Mijn, ƒ 49,50

Met veel voorpublikaties en tv-coverage in aantal landen gelijktijdig uitgegeven speurtocht van onderzoeksjournalist naar de beruchte internationale terrorist Carlos.

Peter Conradi: De Rostov Ripper. Het gruwelijke verhaal van Andrej Tsjikatilo, de Russiche seriemoordenaar 256 blz., Standaard Uitgeverij (The Red Ripper 1992), vert. Hans Wismeijer en G. M. Valster, ƒ 32,50

Vertaling van één van de ten minste vier boeken die nu al verschenen zijn over de Russische leraar literatuur die een seriemoordenaar bleek en in een periode van twaalf jaar 53 slachtoffers maakte.