Tijdschrift Full Color moet stoppen

DEN HAAG, 6 MAART. Het maandblad Full Color houdt op te bestaan. Het Bedrijfsfonds voor de pers is niet bereid een krediet van 185.000 gulden beschikbaar te stellen.

Volgens uitgever/hoofdredacteur S. Hira is het daardoor onmogelijk de exploitatie van het tijdschrift voort te zetten. Full Color werd twee jaar geleden geïntroduceerd als het eerste "glossy' maandblad voor "kleurrijk Nederland'. Eind 1991 raakte het opinieblad in financiële problemen. Vorig jaar verscheen het blad daardoor slechts twee keer. Op basis van een toezegging van het Bedrijfsfonds voor de pers werd het tijdschrift vorige maand in een oplage van 20.000 exemplaren opnieuw gelanceerd. Het fonds trekt de toezegging in, zo blijkt uit een bekendmaking in de Staatscourant, omdat de uitgever na een periode van een jaar niet aan alle voorwaarden heeft voldaan. Bovendien voldeed het blad niet aan de wettelijke eis van een maandelijkse verschijning.