NK zwemmen

Rond Kirsten Vlieghuis en Martin van der Spoel kan de nieuwe technische staf van de Nederlandse zwembond beginnen aan de opbouw van een ploeg voor Atlanta 1996.

De afvallers voor Barcelona 1992 deden gisteravond de eerste greep in de welgevulde medaillebak van de nationale winterkampioenschappen in het Dordse Aquapulca-bad. Het tweetal beschikte over de meeste inhoud voor de duurnummers, waarmee het de titelstrijd op de 25-meterbaan traditioneel begint. Vlieghuis scherpte op de 400 meter wisselslag de beste jaargangprestatie aan tot 4.48,94 en Van der Spoel pakte in een taktisch gezwommen race de titel op de 1500 meter vrije slag.

Vorig jaar was Vlieghuis bij de winterkampioenschappen ook al de snelste. Maar toen was het omdat de tweelingzusters Mildred en Marianne Muis hun aandacht op andere nummers richtten. Martin van der Spoel maakte van de 1500 meter vrije slag een inhaalrace. Halverwege leidde Jeroen van de Loosdrecht nog met zeven seconden voorsprong. Toen Van der Spoel terugkwam, had hij geen verweer. Die finishte in 15.47,00.