GARNALEN MET VIJFKRUIDENPOEDER

Vijfkruidenpoeder komt uit de Chinese keuken en is, zoals al uit de naam blijkt, een mengsel van vijf verschillende specerijen. De vijf specerijen zijn steranijs, kruidnagel, Szechuanpeper, venkelzaad en kassie (Chinese kaneel) of kaneel. Deze worden in gelijke hoeveelheden gemengd en dan tot een fijn poeder gemalen. Dit poeder is in blikjes verkrijgbaar bij Oosterse toko's.

Voor 2 personen:

250 gram gepelde, grote, rauwe garnalen

1 dessertlepel Chinees vijfkruidenpoeder

zout en versgemalen peper

2 eetlepels sesamolie

1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt

3 eetlepels droge witte wijn

Dep de garnalen droog met keukenpapier en leg ze op een schaal. Bestrooi ze met het vijfkruidenpoeder en wat zout en peper en schep alles goed om.

Verhit de olie in een wok of koekepan op een hoog vuur. Voeg de garnalen toe en roerbak ze circa 2 minuten tot ze rozig zijn. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 30 seconden. Giet er de wijn bij en laat circa 1 minuut koken tot het vocht wat ingekookt is. Dien onmiddellijk op en geef er gestoomde Thaïse rijst en in de magnetron gestoomde courgettes bij.