Cyril Collard (35) overleden

ROTTERDAM, 6 MAART. De Franse regisseur, acteur, romanschrijver en rockmusicus Cyril Collard is gisteren op 35-jarige leeftijd in Versailles overleden.

Na assistentschappen bij onder meer Maurice Pialat debuteerde Collard vorig jaar als filmregisseur met een bewerking van zijn eigen, autobiografische roman Les nuits fauves. De auteur speelt zelf daarin de mannelijke hoofdrol van een seropositieve en biseksuele cameraman, die een verhouding heeft met een aanvankelijk niets van zijn verleden vermoedend jong meisje. De film, voorgedragen voor verschillende Césars (Franse filmprijzen), was onlangs tijdens het Filmfestival Rotterdam te zien en gaat volgende week in roulatie in de Nederlandse filmhuizen.

Collard was ook de oprichter van de rockgroep CYR, die onder meer filmmuziek componeerde en verschillende clips opnam.