Wethouder Lelystad weg om fraudezaak

LELYSTAD, 5 MAART. Wethouder T. Stroobach (D66) van onderwijszaken in Lelystad is opgestapt.

De gemeenteraad zegde gisteravond het vertrouwen in hem op. B en W hadden dat al eerder gedaan. De positie van de wethouder kwam ter discussie nadat bij de Stichting Volwasseneneducatie "Flevo Leert' ongeveer anderhalf miljoen gulden was verdwenen. Dat kwam aan het licht nadat de gemeente Lelystad per abuis twee keer een bedrag van 900.000 gulden aan de stichting had overgemaakt. Toen de gemeente het geld later terug vroeg, bleek de stichting het niet meer te hebben. Volgens burgemeester J.P.A. Gruijters van Lelystad heeft Stroobach als wethouder van onderwijs onvoldoende gefunctioneerd. “En zeker nu in het voortgezet onderwijs veel gaat veranderen is een sterk bestuurder nodig. Hier zijn geen partijpolitieke argumenten in het geding. Er is hier gewoon sprake van werk dat de wethouder niet ligt.”