Ruim 304 miljoen Visa credit cards

Het totaalbedrag aan transacties afgerekend via Visa International is vorig jaar met 16 procent toegenomen.

Met "credit cards' van Visa International is in 1992 voor 457,9 miljard dollar (847,1 miljard gulden) aan transacties afgewikkeld. Dat is 15,8 procent meer dan de 395,3 miljard dollar in het voorgaande jaar. Het aantal uitgegeven Visa-kaarten is met 9,5 procent toegenomen tot 304,3 miljoen stuks.

Visa International zegt een non-profitorganisatie te zijn. “De leden maken winst door gebruik te maken van Visa en wij krijgen van de leden een budget”, zegt woordvoerster Joanna Henderson in Londen. Voorzover Visa iets overhoudt aan de activiteiten, wordt dat geïnvesteerd in de eigen infrastructuur, aldus het commentaar. Bij de organisatie zijn over de gehele wereld meer dan 18.400 financiële instellingen aangesloten die Visa gebruiken als een soort betalingssysteem. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Fransisco in de Verenigde Staten. Visa zegt 's werelds grootste consumenten-betalingssysteem te zijn met meer dan 10 miljoen acceptatiepunten.

De totale omvang van betalingen door middel van credit cards bereikte in 1992 een bedrag groot 880 miljard dollar (1,63 biljoen gulden.