Politie vindt vaker vervalste creditcards

DEN HAAG, 5 MAART. De politie kijgt steeds meer meldingen binnen van vervalste creditcards, zo stelt de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI).

Vorig jaar werden op Schiphol drie partijen onderschept. In een geval had iemand veertig vervalste creditcards bij zich. In totaal zijn vorig jaar bij de CRI tweehonderd meldingen binnengekomen. Tot 1991 was de vondst van een vervalste kaart nog "een incident'. “Dat kan je nu niet meer volhouden”, aldus een woordvoerder van de CRI. Volgens hem zijn de kaarten "bedriegelijk goed' nagemaakt. In de Verenigde Staten duiken al tientallen jaren vervalste creditcards op. De CRI vermoedt dat de georganiseerde misdaad in Nederland zich steeds meer met de fraude van vervalste creditcards bezighoudt. Veel falsificaties komen uit Bangkok en Hong Kong. De schade in ons land als gevolg van de fraude beloopt in de miljoenen guldens.