Lijk vermist jongetje in zandgebied

ROSMALEN, 5 MAART. In een zandgebied in Rosmalen is het stoffelijk overschot van een vijftienjarige jongen gevonden. De politie uit Rosmalen heeft in verband daarmee vandaag een 42-jarige man aangehouden.

Het stoffelijke overschot van de jongen, die sinds 1991 werd vermist, is gisteren in een zandgebied bij Rosmalen opgegraven. De politie had over de zoekplaats een anonieme tip gekregen. Het Gerechtelijk Labatorium heeft de doodsoorzaak nog niet vastgesteld. De politie gaat ervan uit dat de jongen door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie wil bevestigen noch ontkennen of het dezelfde man is die de ouders van de jongen een jaar geleden heeft geprobeerd af te persen. Die afperser heeft twaalf maanden in de gevangenis gezeten en is in januari vrijgekomen.

Een in januari gevonden verminkt lijk in de bossen vlakbij Apeldoorn is gedentificeerd. Het gaat om een 37-jarige Hagenaar.

Omdat het lijk is verminkt, vermoedt de politie dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit. Er zijn volgens de politie echter geen aanwijzingen dat het slachtoffer contacten had in de onderwereld. Een wandelaar vond in een bos bij Apeldoorn op 23 januari een mensenarm. De politie trof later twee benen en nog een arm aan.