KNP doet bod op BT en VRG gestand

De fusie tussen de papier- en grafische-machinebedrijven KNP, Bührmann-Tetterode (BT) en VRG gaat door.

KNP, de grootste van het trio, doet het bod op de (certificaten van) aandelen BT en de bij derden uitstaande aandelen VRG gestand, zo hebben de drie ondernemingen gisteren bekendgemaakt.

Koninklijke KNP BT, de naam van de nieuwe combinatie, zal na omwisseling van de aandelen eigenaar zijn van ongeveer 92 procent van de aandelen BT en 99 procent van de aandelen VRG. Tot 9 maart is de onderneming bereid nog niet aangemelde certificaten en aandelen te aanvaarden op de voorwaarden in het fusiebericht.

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EG, is aan het onderzoeken of de nieuwe combinatie een te overheersende positie krijgt op de markt voor grafische machines in de Benelux. BT importeert de "Heidelberger' en VRG het concurrerende merk "MAN Roland'. Deze Duitse machinefabrikanten eisen exclusiviteit van hun importeurs. In overleg met de directies van de Duitse bedrijven werkt de raad van bestuur van KNP BT aan een oplossing hiervoor.