Druk op drugsbaron Escobar neemt toe

NEW YORK, 5 MAART. Twee leden van het cocane kartel van drugsbaron Pablo Escobar hebben zich deze week vrijwillig aan de Colombiaanse autoriteiten overgegeven.

Het tweetal gaf zich over enkele uren nadat de politie een veiligheidfunctionaris uit de top van het kartel had doodgeschoten, aldus een woordvoerster van de Colombiaanse justitie. De politie ziet de overgave als een teken dat de druk op Escobor toeneemt en zijn arrestatie op hande is. De twee recente overgaves brengen het totaal aantal kartelleden dat sinds zondag in handen van de autoriteiten is gevallen op vijf. Het tweetal dat zich maandag overgaf, Dario Cardozo en Gonzalo Restrepo, was binnen het kartel verantwoordelijk voor een groot aantal aanslagen op politiemensen. Sinds Pablo Escobor in juli uit zijn luxueze gevangenis ontsnapte, hebben de autoriteiten het beleid tegen zijn kartel verscherpt. Een brigade vanzestienhonderd man, afkomstig uit leger en politie, is ingezet om de leider van het kartel in het nauw te drijven. (Reuter)