De Slegte geeft documenten terug aan het Fonds

AMSTERDAM, 5 MAART. Boekhandel De Slegte heeft de documenten waarin auteurs in de jaren 1973-'75 subsidie hebben aangevraagd bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst, teruggeven aan het Fonds. De boekhandel heeft ook meegedeeld dat zij de paperassen heeft gekocht van Peter Vleesch Dubois.

Het Fonds voor de Kunst liet dinsdag beslag leggen op de papieren waarin zich brieven bevinden van gerenomeerde auteurs. Het bestuur verkeerde in de veronderstelling dat de subsidie-aanvragen na een jaar waren vernietigd.

Boekhandel De Slegte zegt op de gebruikelijke wijze te zijn nagegaan of de documenten door de rechtmatige eigenaar waren aangeboden. Daarbij was van belang dat niemand de documenten heeft opgeeist nadat Vleesch Dubois ze in 1982 publiceerde in zijn boek "Het geheim CRM-dossier: over het Fonds der Letteren'. Volgens Vleesch Dubois heeft hij de documenten in 1981 voor zijn doctoraalscriptie gekregen van het Amsterdamse Fonds. (ANP)