DAF wacht nog op twee bestuurders

EINDHOVEN, 5 MAART. Het gaat nog enkele weken duren voordat bij DAF Trucks NV de raad van commissarrisen wordt geïnstalleerd. Dit vertraagt de definitieve samenstelling van de nieuwe hoofddirectie, die momenteel bestaat uit president-directeur C. Baan en H. Dietz (produktontwikkeling). Het ligt in de bedoeling dat nog twee directeuren tot de raad van bestuur zullen toetreden. Eén wordt belast met financiën, de ander wordt verantwoordelijk voor de marketing en verkoop.

DAF Trucks NV heeft momenteel ongeveer 3500 werknemers in dienst, waarvan 2750 in Eindhoven. Bij DAF Trucks Vlaanderen NV in Westerlo werken 750 mensen. DAF concentreert zich onder andere op de nieuwe DAF 95 serie voor het lange afstandsvervoer. Voor 1993 streeft DAF naar een produktie van ongeveer 10.000 voertuigen.