Wiersma remise

Harm Wiersma heeft gisteren tijdens de WK-kandidatenmatch dammen zijn tweede partij remise gespeelde tegen Rob Clerc.

Wiersma was de driekamp in Surhuisterveen begonnen met een fraaie zege op de Witrus Baljakin. Binnen drie uur besloten de drie Nederlanders tot remise. In tegenstelling tot zijn eerste partij had Wiersma veel tijd nodig voor de openingsfase, waarin Clerc weinig risico's nam. Laatstgenoemde probeerde beslissingen zo lang mogelijk uit te stellen, waardoor het spelverloop weinig spektakulair was. In het middenspel liet Clerc zijn tegenstander de keus tussen een damcombinatie of een mindere positie. De oud-wereldkampioen koos voor de eerste optie, die tot een grote vereenvoudiging leidde. Op de 36ste zet kwamen beide rivalen remise overeen. Donderdag sluit Clerc de eerste ronde af tegen Baljakin uit Wit-Rusland. Wiersma leidt voorlopig de driekamp met drie punten uit twee duels.