Vier miljoen voor slachtoffers van Bijlmerramp

DEN HAAG, 4 MAART. Het Nederlandse Rode Kruis heeft 2,3 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor de slachtoffers van de Bijlmerramp.

Het geld, dat inmiddels is uitgekeerd, is afkomstig van de Europese Gemeenschap. Daarnaast is inmiddels ruim twee miljoen gulden aan particuliere giften binnengekomen op het speciale gironummer ten behoeve van de slachtoffers. De uitkeringen liepen uiteen van 3500 tot 7000 gulden en waren in eerste instantie bestemd voor mensen die als gevolg van de ramp moesten verhuizen. Het Rode Kruis meldt dat nog niet iedereen die in aanmerking komt voor een uitkering is opgespoord. Daartoe wordt nauw samengewerkt met diverse gemeentelijke instellingen en advocaten in Amsterdam. Geld van het Rode Kruis is bedoeld voor het verlies van persoonlijke eigendommen en als tegemoetkoming in de verblijfskosten van nabestaanden die voor identificatie van de slachtoffers naar Nederland moesten komen.