Spaanse bond bestraft Milla na vals gerucht omkoping

MADRID, 4 MAART. De Spaanse voetbalbond heeft een suggestieve opmerking van Luis Milla (Real Madrid) over omkoping bestraft met een boete van 15.000 gulden. De beschuldiging van de speler werd inconsequent, onvoorzichtig en roekeloos genoemd. “Hij heeft het sportieve klimaat bevuild”, verklaarde een woordvoerder.

Milla deelde in januari voor een Spaans radiostation mee, dat hij eind vorig seizoen een telefoontje had ontvangen van één van zijn voormalige teamgenoten bij Barcelona. Hij zou veel geld aangeboden hebben gekregen in ruil voor een nederlaag van Real in de laatste competitiewedstrijd tegen Tenerife. Milla weigerde namen te noemen en bleek ook later niet bereid in details te treden.

De aantijging van Milla veroorzaakte grote beroering in de Spaanse voetbalwereld. De aloude vete tussen Real en Barcelona werd flink aangescherpt. Twee spelers van Tenerife lieten op het hoogtepunt van de polemiek weten, dat hun ploeg van een tussenpersoon een flinke premie had gekregen. Johan Cruijff, de coach van Barcelona, sprak van een complot tegen zijn club. Het loslippige duo, dat evenmin met bewijzen naar buiten kwam, werd eerder al door de Spaanse bond bestraft.

Real verloor destijds de beslissende wedstrijd bij Tenerife (2-3), waardoor Barcelona op de laatste speeldag verrassend de landstitel veroverde. (AFP)