Rosset neemt risico's en klopt Agassi

INDIAN WELLS, 4 MAART. Andre Agassi stapte gisteren geschokt in zijn privéjet en vloog huiswaarts nadat hij op het toernooi van Indian Wells was uitgeschakeld door de ongeplaatste Zwitser Marc Rosset. De Zwitser won in drie sets: 3-6 7-6 (7-5) 6-4.

De als zesde geplaatste Goran Ivanisevic werd met 6-3 en 6-2 uitgeschakeld door Alberto Mancini. Pete Sampras, minder geblesseerd dan vorige week werd gevreesd en de eerste ronde via een bye doorgekomen, won gemakkelijk (tweemaal 6-2) van Luis Mattar.

Agassi leek op een gemakkelijke overwinning af te gaan toen hij de eerste set van zijn partij in de tweede ronde meteen met 6-3 won. Maar in de tweede set haalde hij slechts twee van de elf breakpoints binnen, waarna het servicekanon Rosset besloot grote risico's te nemen met zowel zijn eerste als tweede opslag. Met succes.

Agassi verklaarde dat hij op beslissende momenten, wanneer Rosset dreigde de leiding te nemen, te onzeker was geweest en daardoor punten miste die hij normaal gesproken altijd binnenhaalt. Hij reageerde geïrriteerd op vragen over het feit dat hij op de dag van de partij met eigen vliegtuig van zijn woonplaats Las Vegas naar Indian Wells was gekomen, hetgeen zijn prestatie mogelijk zou hebben beïnvloed. “De vlucht duurt maart 23 minuten, niet langer dan de tijd die nodig is om van het hotel naar de baan te komen. Mijn voorbereiding moet niet in twijfel worden getrokken. Dit vliegtuig is juist heel handig bij de manier waarop ik me voorbereid en daarom gebruik ik het ook.”