Parma houdt Sparta in Praag op gelijkspel

ROTTERDAM, 4 MAART. De Italiaanse voetbalclub Parma heeft gisteravond een optie genomen op een plaats in de halve finale van het Europese toernooi voor bekerwinnaars. De Italiaanse formatie speelde in Praag op een bevroren grasmat met 0-0 gelijk tegen Sparta Praag. De thuisploeg, met de voormalige PSV-libero Chovanec in de gelederen, kwam met het gelijkspel goed weg. Parma kreeg in het matige duel de beste kansen, maar de Zweedse aanvaller Brolin toonde zich weinig trefzeker.

Voor Praag verspeelden Horst Siegl en Vladimir Dvirnik een aantal kansen, terwijl Chovanec bijna doel trof uit een rechtstreekse vrije trap die werd gestopt door Marco Balotta. Brolin had de beste kans in de 22ste minuut. Het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af op het middenveld zonder dat er al te veel mogelijkheden voor de beide doelen ontstonden.

Door de concurrentie met de Champions League waren Praag-Parma (bekerwinnaars) en Auxerre-Ajax (UEFA-beker) de enige twee duels uit de twee andere Europese competities die gisteravond gespeeld werden.

Op dinsdag had in het toernooi om de UEFA-beker Real Madrid met 3-1 gewonnen van Paris St. Germain en had AS Roma zijn tegenstander Borussia Dortmund met 1-0 verslagen. Vanavond speelt Benfica tegen Juventus. In het toernooi voor de bekerwinnaars verloor Feyenoord dinsdag met 1-0 van Spartak Moskou en worden vanavond Steaua Boekarest-FC Antwerp en Olympiakos Piraeus-Atletico Madrid gespeeld.