Foto: ROTTERDAM - "De Poort van het Heden' in ...

Foto: ROTTERDAM - "De Poort van het Heden' in 11.620 Lego-steentjes van de Hongaarse architect Endre Borza is een van de 25 poortontwerpen in Lego, die tot 26 april in de Rotterdamse Kunsthal zijn te bezichtigen.

De rondtrekkende tentoonstelling "The Gate of the Present' toont Lego-poorten van internationale architecten uit onder meer Finland, Rusland, Spanje, Japan en Brazilië. Het ontwerp van de Amerikaanse Donna S. Seftel verbeeldt een poort in een cosmopolistische omgeving. In de poort van de Australiërs Grose en Bradley is de Arc de Triomphe verwerkt. De expositie werd, in samenwerking met de Lego-Groep in Denemarken, voorbereid door de Rotterdamse Stichting Kunstprojecten. Na Rotterdam zijn de poorten nog te zien in Turnhout, Helsinki en São Paolo. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)