Foto: HAMBURG - Airbus Industrie heeft gisteren ...

Foto: HAMBURG - Airbus Industrie heeft gisteren in Hamburg de eerste A 321 gepresenteerd. Het tweemotorige vliegtuig met 186 stoelen is een verlengde versie van de A 320. Het is het eerste Airbus-model dat in Duitsland wordt geassembleerd. De A 321 is ook het eerste toestel dat is gefinancierd zonder overheidsvoorschotten van de landen die in Airbus participeren (Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje).

De presentatie van de A 321, die begin volgend jaar leverbaar wordt, is een belangrijke stap voor Deutsche Aerospace AG (DASA), die een vliegtuigproducent op wereldschaal wil worden. Europees commissaris Martin Bangemann (industrie) gaf in Brussel een verklaring uit naar aanleiding van de gebeurtenis in Hamburg, waarin hij pleitte voor een wereldomvattend akkoord over staatssteun aan de vliegtuigindustrie. In juli 1992 sloten de EG en de VS al een overeenkomst. (Foto Reuter)